Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Ferace, Osmanlı döneminde Anadolu coğrafyasında yaşamakta olan Türk kadınlarının çarşafa geçmeden uzun zaman önce dışarıda giymiş oldukları kıyafet ya da üstlüklerdir. Bu kıyafetler, yakasız, genellikle siyah renkte, bol ve uzun kollu pardösüleri anımsatan aynı zamanda yere kadar uzanan elbiselerdir.

Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

FERACE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR ?

Ferace, Osmanlı döneminde Anadolu coğrafyasında yaşamakta olan Türk kadınlarının çarşafa geçmeden uzun zaman önce dışarıda giymiş oldukları kıyafet ya da üstlüklerdir. Bu kıyafetler, yakasız, genellikle siyah renkte, bol ve uzun kollu pardösüleri anımsatan aynı zamanda yere kadar uzanan elbiselerdir. Günümüzde de Türkiye'nin batı kesimlerinde bulunan köylerdeki hanımların günlük kıyafet olarak kullandığını görebilmek mümkündür. Farklı kesimlerde adı ferece olarak biliniyor. Peki, feraceleri seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

  • Beden Yapısına
  • Kumaş Çeşitlerine
  • Kullanım Alanlarına
  • Mevsime

Eğer ki ferace almak istiyorsanız özellikle dikkat etmeniz gereken 4 nokta vardır. Bunları diğer makalelerimizde detaylı bir şekilde ele alacağız.

Tesettürlü kadınların yaz ve kış aylarında en çok tercih ettikleri dış giyim ürünlerindendir. Feraceler, hızlı hazırlanmak için çok avantajlı ve vücudu olduğundan daha güzel gösteren dış giyim ürünleridir. Fakat bazı yanlış seçimler sonucunda istemediğimiz görüntüler ortaya çıkıyor. Tesettür ferace seçimi yapılırken, ilk olarak mutlaka boyuna dikkat edilmelidir. Altından etek ya da pantolonun görünmemesi gerekir. Kolların da alt kısımla aynı oranda olmasına özen gösterin. Bunların yanı sıra, omuz ve göğüs kalıpları da tam olmalıdır. Vücut oranları kişiden kişiye farklılık gösterdiği için her zaman kullandığınız bedenler feracelerde omuz kısmı tam olmayabilir. Bu yüzden kimi ürünler terziye verilir. Bu terzi işleri aksatılmadan yapılmalıdır. Kullanılacak alanlara ve tarzınıza göre üzerindeki detay yoğunluğu abartmamalısınız. Bu şekilde kullanılan tüm feraceler her zaman şık bir görüntü oluşturacaktır.

NEDEN FERACE GİYMELİYİZ ?

NEDEN FERACE GİYMELİYİZ

Tesettüre uygun bir şekilde giyinmek isteyen tesettürlü hanımlarımız, çarşaf giymek istemedikleri için günümüzde daha çok feraceye yönelmeye başladılar. Bu konudaki en önemli faktör ise feracenin kullanımının uygun olması, vücut hatlarını örtmesi ve her yerde giyinilebilmesidir. Ferace hem kullanım açısından pratiktir hem de tesettür ölçülerine göre en uygun kıyafetlerden birisidir. Feraceyi çarşaftan ayıran başka bir özellik ise farklı renkleri ve modellerinin olmasıdır. Yazımızın devamında ferace modellerini nerden temin edebileceğinize ve fiyatlarına değinelim.

Ferace Kullanımı

Ferace Kullanımı

Alışverişten sonra memnuniyetin sağlanması adına en önemli nokta, ürünü doğru kullanmaktır. Kişi, aldığı ürünün kullanım şartlarına özen göstermeli ve ona bağlı kalmalıdır. Ürünü yıkama ve kullanma konusunda dikkatli olmalıdır. Aksi durumlarda alınan ürünler doğru kullanım metotları uygulanmadığı için kısa sürede ilk gün ki halini kaybedecek. Birey de üründen beklediği hazzı ve kullanımı alamayacaktır. Bunlar da ürünü alan bireylere hem maddi hem manevi zarar verecektir.

Dış Giyimde Nasıl Kombin Yapılır ?

Dış Giyimde Nasıl Kombin Yapılır

Dış giyim ürünleri genel olarak tek parça kıyafetlerdir. Ancak bu kıyafetler ayakkabı, aksesuar, çanta ve eşarplar ile daha şık olabilmek için kombinlenmesi gerekir. Ferace veya kapların tek renkli olması her zaman için bir avantajdır. Bütün halinde, tek parça olduğu için renk cümbüşü oluşturmak yerine düz ve tek renklerle daha şık olabilirsiniz. Kullanacağınız yerlere göre üzerinde bulunan işleme ve taşların sayısını abartmayacak şekilde arttırabilirsiniz. Sade ve düz renk tesettür feracelerin kombini her zaman için daha kolaydır. Feracelerde kombin yapılırken ilk dikkat edilecek nokta ayakkabı ve çantanın, feraceyle renk uyumudur. Mutlaka ferace rengine uygun olan renkler kullanılmalıdır. Fakat asla aynı renklerin kullanılmaması gerekir. Türban ve eşarplarında aynı şekilde çanta, ayakkabı ve feraceyle uyumlu olması gerekmektedir. Unutmayın ki uyumlu olması demek, aynı renk olması anlamına gelmemektedir. Seçilecek farklı renklerin birbiriyle uyumu demektir.

Tesettür Modasında Uyumu Yakalamak İçin Hangi Parçalar Tercih Edilmelidir ?

Tesettür Modasında Uyumu Yakalamak İçin Hangi Parçalar Tercih Edilmelidir

İstenilen şıklığın elde edilebilmesi için doğru parçaların seçimi ve doğru şekilde bir araya getirilerek birleştirilmesi gerekir. Bunun için kıyafet tercihi yapılırken bazı kurallara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir. İş ve ofis ortamına uygun tercihlerin yapılabilmesi için ilk kural işin ciddiyetini yansıtacak sade ve bir o kadar da şık parçaların seçilmesidir. Klasik bir tarz yaratan pantolon ve etekler farklı farklı birçok alternatif ile bir araya getirilerek uyum sağlanarak istediğiniz şıklığa erişebilirsiniz. Yine aynı şekilde tek parça elbise modelleri doğru renkler ve küçük detaylar ile bize sadeliği ve şıklığı sunmaktadır. Renk uyumu parçaların bir araya getirilmesinde oldukça önemli bir detaydır. Genel olarak koyu renk parçalar seçildiğinde kasvetli bir hava yaratmamak için açık renkli diğer parçalarla tesettür kombin oluşturulmalıdır. Bu şekilde yapılacak kombinler kişiyi zarif ve şık bir görüntüye kavuşturacaktır.

Aynı zamanda kıyafetlerin tamamlayıcısı rolünde olan aksesuarların seçimi de oldukça önemli bir yere sahiptir. Sade giyimden hoşlananların yapacağı doğru takı tercihi kullanılan kıyafete sadelik yanında ayrıca şıklık da katacaktır.

Ferace Alışverişi İçin Online Siteleri Tercih Edin

Ferace Alışverişi İçin Online Siteleri Tercih Edin

Dış giyim ürünleri satın alırken mağazalarda çok fazla çeşitle karşılaşamayabiliriz. Yanı sıra bazı ürünlerde bizim bedenimiz kalmamış olabilir. Hele ki günümüz de öyle firmalar var ki mağazalarda söyledikleri fiyatlar dudak uçuklatan cinsten. Bu yüzden oraya gitmek için kaybettiğiniz zamanı evden, online satış yapan firmalarda gezerek harcayabilirsiniz. İnternet üzerinde satış yapan firmalar ülkenin her bir yanına satış yaptığı için doğal olarak fiyatlar mağazalar göre çok daha uygundur. Aynı zamanda istediğiniz her bedene kolaylıkla ulaşabilir, tek tek mağazaları gezmeden internet üzerinden alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Ürün modellerini canlı mankenler üzerinde gösterdikleri ve manken ölçüleri paylaşıldığı için seçim yapmak daha kolay olacaktır. Dışarı çıkıp mağazaları birer birer gezerek, alışverişler için harcanan zamandan yüzde yüz tasarruf sağlamış olursunuz.

Günümüzde artık birçok kişinin kendine özen göstererek giyindiğini görmekteyiz. Bunun başlıca sebebi insanlar kendilerini güzel gördükçe mutlu olmalarıdır. Giydikleri kıyafetlere göre yapacakları kombinlere takı ve aksesuarlar ekleyerek daha şık görünmek isterler. Unutmayın ki sizden değerli hiçbir şey yok hayatta. Önce kendinize değer verin ve nasıl mutlu olacaksanız doğru tavsiyeler eşliğinde giyinin.

Tepkiniz nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
2
wow
0