En Şık Tesettür Ferace Modelleri Nelerdir

Her kıyafetin mutlaka alıcısı ve hitap ettiği bir kesim vardır. Buna bakılarak çok fazla çeşitli kıyafet üretilmekte ve her türlü giyime uygun bir moda akımı oluşmaktadır. Tesettür giyimin bir parçası olan ferace için çeşitliliği ile ön planda, sunduğu rahatlığı sayesinde daha çok tercih edilen, ince, kalın, spor, şık olarak kombin edilebilen parçalardan biridir.

En Şık Tesettür Ferace Modelleri Nelerdir

EN ŞIK TESETTÜR FERACE MODELLERİ

Her kıyafetin mutlaka alıcısı ve hitap ettiği bir kesim vardır. Buna bakılarak çok fazla çeşitli kıyafet üretilmekte ve her türlü giyime uygun bir moda akımı oluşmaktadır. Tesettür giyimin bir parçası olan ferace için çeşitliliği ile ön planda, sunduğu rahatlığı sayesinde daha çok tercih edilen, ince, kalın, spor, şık olarak kombin edilebilen parçalardan biridir. Önemi çok fazladır. Çünkü tesettür ferace tek parça olduğundan içine giyilecek parçayı göstermeyecektir. Aynı zamanda feracenin üzerine bir parça daha giyilmez. O yüzden yapacağınız seçim tek ve doğru olmalıdır. Yaz kış her mevsimde tercih edilebilen, giyilmesi kolay, üstüne yapılan desenler, renkleriyle değişik kemer ve örtülerle rahatlıkla kombin edilebilen ender parçalardandır. Çarşaftan ayıran özelliği ise tek parça ve daha rahat kullanılıyor olmasıdır.

Kombin Yaparken Tesettür Feraceler İçin Renk Seçimi

Kombin Yaparken Tesettür Feraceler İçin Renk Seçimi

Tesettür ferace modelleri ile kombin oluştururken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, renklerin birbiriyle çakışmamasıdır. Bu durum hem değerlendirilen farklı giyim parçalarını hem de tesettür feraceyi görsel açıdan bozmaktadır. Bu yüzden değişik ve aykırı renkleri öne çıkararak güzel bir kombin oluşturmak gerekir. Örneğin tesettür ferace modeli koyu renkli ise içe giyilecek kıyafet çeşitleri mutlaka açık renk olmalıdır.

Genel olarak pantolonda başta beyaz olmak üzere çeşitli açık renkler tercih edilebilir. Tabii ki isteğe bağlı değişik koyu renklerdeki pantolonlarda açık renk ile bir araya getirilebilir. Aynı durum üst tarafta değerlendirilebilecek bluz, gömlek, tunik ve yelek gibi birçok farklı seçenek açısından da geçerlidir.

Farklı mevsimlerde keyifle kullanılabilen ve tek başına güzel bir elbise olarak da tercih edilebilen tesettür ferace çeşitleri, her sene oldukça geniş bir ürün yelpazesi içinde sunulur. Bu yıl özellikle kış ayları için değerlendirilmek adına çok fazla renk ile ön plana çıkıyor. Kırmızının farklı tonları, haki, zümrüt, siyah, lacivert, taba, gülkurusu ve mürdüm gibi daha birçok değişiklik üzerinden farklı zamanlarda değerlendirilebilecek ürünler kullanılabilir. Önemli olan modaya hitap eden trend tasarımlarla doğru renkler altında tesettür feraceleri değerlendirmektir.

Farklı zevklere uygun şekilde tercih edilebilecek birçok değişik tesettür ferace modelleri günümüzde bulunmaktadır. Harika kesimlere sahip olan yeni sezon modeller, aynı zamanda kişisel renklere bağlı olarak değişik renkler üzerinden de tercih şansı vermektedir.

Kış Ayları İçin En Şık Tesettür Ferace Örnekleri

Kış Ayları İçin En Şık Tesettür Ferace Örnekleri

Kışlık tesettür feraceler içinde en çok dikkat çeken haki ve koyu yeşil renklere sahip kışlık feraceler oldu. Genel itibari ile kalın kumaş ve belden oturtmalı olarak sipariş edilen bu kışlık ferace modelleri, diğer modeller arasında ön plana çıkmıştır. Özellikle haki renkteki kışlık feracelerin bazılarında kapüşon bulunması, yağmurlu havalara karşı da kadınların tedbirli ve daha sıcak bir feraceye sahip olmasını sağladı. Aynı şekilde koyu yeşil feraceler de günümüzde oldukça moda haline geldi.

Kışlık ferace seçiminde kritik nokta, kumaşının kalitesi ve kalınlığıdır. Kumaş ne kadar kaliteli ve kalın olursa hem uzun süre dayanıklı olur hem de bu ürünü tercih edenleri oldukça sıcak tutar. Kışlık tesettür feracelerin seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, feracelerin nerede üretildiğidir. İpeğin hammadde olarak üretildiği bölgelerden gelen ve kaliteli ipek ile dokunan kışlık feraceler daha kaliteli olmaktadır Bu da en büyük tercih sebeplerinden biridir.

Kışlık tesettür feraceler için aksesuar seçiminde ön plana çıkan ürünler gözlük ve şık kol saatleri oldu. Feracenin rengine ve tipine en uyumlu gözlük ve saat rengi seçilmelidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer aksesuar ise çantadır. Ferace giyim veya hangi giyim olursa olsun bir kadının giyiminde en önemli noktalardan biri de çanta seçimidir. Bu yüzden kışlık tesettür feraceye uygun renk ve modelde çanta seçilmelidir.

Günlük Hayatta Tesettür Ferace Modası

Günlük Hayatta Tesettür Ferace Modası

Eğer bir yürüyüşe çıkacaksanız açık renkli kot feraceler, hem esnekliği sayesinde ekstra rahatlık sağlayacak hem de modaya ayak uyduracaksınız. Özellikle eskitmeye sahip olanlar sahil gezilerinde sıkça kullanılmaktadır. Kot giymek istemiyorsanız, günlük kullanımlarda likralı ince kumaş ferace modellerini de tercih edebilirsiniz. Sıcak havalarda sıcaktan etkilenmemek için kumaşta çok koyu ve çok açık renkler önerilmez. Daha çok kırmızı ve sarı tonları hem sizi şık gösterecek hem de güneşten gelen ısıyı yansıtacaktır.

Özel Günlerde Kullanılan Tesettür Feraceler

Özel Günlerde Kullanılan Tesettür Feraceler

Düğünlerden iş davetlerine, altın günlerinden kına gecelerine kadar her türlü özel davette tesettür ferace çok tercih edilen bir kıyafettir. Daha resmi davetlerde polyester ferace 2018'den bugüne dek en çok satılan modellerdendir. Nadir de olsa lila, yavruağzı gibi açık renk polyester modeller de giyilmektedir. Kışın ise kalın örgülü veya keten modeller hemen hemen her renkte tercih edilebilmektedir. Özellikle turuncu ve pembe tonları en çok tercih edilen renkler arasındadır. Desen olarak ise 2020’nin en popüleri bisiklet yaka, yerini hâkim yakaya bırakacak gibi gözüküyor. Daha az kullanılmasına rağmen son derece şık gözüken balıkçı ve V yaka tercih edenlerin sayıda da az değildir. Kürklü ve taşlı modeller de yeni yeni popüler olmasıyla beraber sıklıkla karşılaşacağız gibi gözüküyor.

Tesettür ile Renk Uyumu

Tesettür ile Renk Uyumu

Tesettür ile ferace birbirine her renkte çok yakışan bir ikilidir. Çoğunlukla ikisi birbirine uyum sağlayan renklerde tercih edilse de yavaş yavaş zıt renkler moda olmaya başladı. Kırmızı ile mavi veya turuncu ile yeşil gibi zıt renkler buna örnek olarak gösterilebilir. Hatta sadece iki renk değil, ikiden fazla renk kullananların sayısı da diğerleri kadar fazladır. Burada tercih tamamen size kalmış durumda. Nasıl isterseniz o şekilde değerlendirebilirsiniz. Yeter ki sizi mutlu ve tatmin etsin.

 

Tepkiniz nedir?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
1