Beden Yapısına Göre Ferace Modelleri

Vücut proporsiyonu diğer anlamıyla vücut tipi her kıyafet seçiminde önemli olduğu kadar tesettür ferace seçiminde de belirleyici olmaktadır. Vücut proporsiyonu nedir? Vücut proporsiyonlarını nasıl sınıflandırırız?

Beden Yapısına Göre Ferace Modelleri

BEDEN YAPISINA GÖRE FERACE MODELLERİ

Vücut proporsiyonu diğer anlamıyla vücut tipi her kıyafet seçiminde önemli olduğu kadar tesettür ferace seçiminde de belirleyici olmaktadır. Vücut proporsiyonu nedir? Vücut proporsiyonlarını nasıl sınıflandırırız?

Kolumuzun bacağımıza, bacağımızın üst bacağımıza, belimizin de kalçamıza oranı olarak tanımlamak mümkündür. Bu tanım öncelerde sadece mimariyle ilgiliyken günümüzde moda terimlerinin de arasına girmeyi başarmıştır.

Her kadının vücut proporsiyonu birbirinden farklıdır. Çeşitli vücut proporsiyonlarımız olduğu için tabii ki giyilecek kıyafetlerde bu doğrultuda farklılık gösterecektir. Kombinlerinizin başarılı olması için yalnızca kıyafetinizin güzelliği yeterli değildir. Üzerinize oturmayan ya da sıkan kıyafetler tercih ettiğiniz takdirde istediğiniz şıklığa ulaşmak pek mümkün olmayacaktır. Tesettür giyimde, vücut tipine göre ferace seçimi de vücut proporsiyonlarına göre değişiklik gösterecektir. Peki, vücut proporsiyonları nelerdir?

Genel olarak halk arasında kalıplaşmış dört vücut proporsiyonu vardır.

  • Elma Vücut Tipi
  • Armut Vücut Tipi
  • Kum Saati Vücut Tipi
  • Dikdörtgen Vücut Tipi

Tesettürlü kadınların daha çok kullandığı ferace, vücut hatlarını saklamak için özellikle tercih edilmiştir. Şimdi de vücut proporsiyonuna göre hangi ferace modeli tercih edilmeli ayrı başlıklar altında detaylı bir şekilde inceleyelim.

Elma Vücut Tipi

Elma Vücut Tipi

Geniş omuzlara, dolgun ve büyük göğüslere, kalın bir bel ile düz bir kalça yapısına sahiptir. Elma vücut tipinde göğüs, bel ve basen bölgesi ölçüleri birbirine oldukça yakındır. Ferace seçimimizi, daha salaş ve kalçamızın hemen altında olacak şekilde tercih etmeliyiz. Daha kilolu gözükmemek için ne çok bol ne de çok dar ferace seçmeliyiz.

Armut Vücut Tipi

Armut Vücut Tipi

Kalçaya göre daha dar omuzlar, küçük ya da ideal göğüsler, incecik bir bel ve bel kıvrımından sonra gelen dolgun kalçalar bu vücut tipine örnektir. Feracenizin omuzları vatkalı olmalıdır. Bol ve düz kesimli feraceler tercih edilmelidir.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Normal veya küçük göğüslere, simetrik olan omuz ve kalçalara aynı zamanda oyuntusuz bir bele sahip vücuda verilen isimdir. Sütun gibi olan kol ve bacakları da unutmamak lazım tabii ki! Bu vücut tipine verilen çeşitli isimlerde vardır. Gazete, kare ve dörtgen vücut tipi şeklinde adlandırılıyor. Bu vücut tiplerine sahip hanımlar o kadar çok zorluk çekmez. Ferace giydiğinizde daha zarif görünebilmek için kemer kullanımından uzak durmalısınız. Omuzları sade olmalı, vatka bulunmamalıdır.

Kum Saati Vücut Tipi

Kum Saati Vücut Tipi

Herkesin bildiği gibi ideal kum saati vücut tipi ölçüsü 90-60-90'dır. Tam anlamıyla bir model gibi kusursuz ve biçimli olan vücut tipleridir. Tabii kum saati vücut şeklinde en önemli husus eşitliktir. Bu vücut tipine sahipseniz eğer istediğiniz her türlü ferace modelini tercih edebilirsiniz. Bu durumda seçim size kalmış.

Seçiminizi yapmak için öncelikle vücut proporsiyonuzun ne olduğunu öğrenmeniz gerekir. Öğrendikten sonra artık ferace seçiminizi yapabilirsiniz. Ferace seçiminizi tesettür giyiminize uyarladıktan sonra daha şık ve zarif görünebilirsiniz.

Ferace Rahatlığıyla Bedeninizi Bir Bütün Haline Getirin

Tesettür giyimde kıyafet modelleri içerisinde en çok tercih edilen ve önemli bir yere sahip olan tesettür ferace, kadınlarımız için tam anlamıyla vazgeçilmez bir parçadır. Tesettür giyen kadınlar bazen uygun kıyafet konusunda zorlanarak tereddütte kalabilmektedir. Fakat ferace modelleri bu konuda insanlara önemli bir seçenek rahatlığı sunarak, özgürlük sağlamaktadır. Uzun tasarlanmış yapısı sayesinde vücut hatlarınızın ortaya çıkmasına ve herhangi bir yerin açılmasına engel olmaktadır. Tesettür ferace, yapısı itibarı ile sade ve kısıtlı bir parça gibi görünüyor olsa da, pek çok kadın internet mağazaları üzerinde çeşitli model ve kendi tarzlarında ürünler bulabilmektedir. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla tercih edilen ince pardösüleri taşımak zor olduğu için bazı kadınlar farklı seçenekler ararlar. Hem daha hafif hem de görünüş itibarı ile göz alıcı tesettür ferace modellerine yönelmektedirler.

Ferace Rahatlığıyla Bedeninizi Bir Bütün Haline Getirin

Bu kadar rahat ve taşınabilirlik konusunda kullanım kolaylığı sağlayan feraceleri, kullanacağınız takılar ile daha zarif gösterebilirsiniz. Orta büyüklükte küpeler ve şık bir saat, seçtiğiniz tesettür ferace ile mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Çok uzun olmayan topuklu ayakkabılar kullanacağınız bu kombinde renk uyumunun sağlanması halinde istediğiniz toplantıya ve özel günlere katılabilirsiniz.

Tesettürlü kadınların modern ve zarif olmak adına tesettür kıyafet seçerken çok dikkat etmektedirler. Kadınların kendi giyim stillerine uygun olan tesettür parçaları seçmesi ve bu parçalar ile doğru kombin oluşturması gerekir. Kendi giyim tarzına uygun modelleri seçen tesettürlü kadınlar, her zaman oldukça şık ve modern bir görünüm elde ederler. Bunun yanı sıra tesettürlü kadınlar, tesettür giyim tercihinde bulunurken vücut yapısını tanıması ve vücut yapısına uygun parçalar seçmesi gerekir. Bu detay oldukça önemlidir. Stil sahibi olan her tesettürlü kadın tüm şartlarda şık giyinmesi tamamen kendi giyim tarzına uygun olan parçaları seçebiliyor olmasına bağlıdır. İnci detaylı tesettür ferace modelleri her ortamda kullanılabileceği gibi çok basit bir şekilde kombinleme imkânına sahip olarak 2020 yılı modasında tarzını yansıtmak isteyen tesettürlü kadınlar için seçenekler arasında yer alıyor.

Tesettür Feracenin Dar ve Bol Modelleri Her Bedene Uyar Mı?

Tesettür Feracenin Dar ve Bol Modelleri Her Bedene Uyar Mı?

Dar ve bol olmak üzere iki çeşit tesettür ferace mevcuttur. Bol olan modelleri günümüzde en çok tercih edilenler arasındadır. Bu tip tesettür ferace modelleri ile kadınlarımız için hem tesettür giyimin gerekliliğini yerine getirmiş olacak hem de fazla gördükleri kilolarını saklayacaklar. Tesettür ferace modelleri yapıları sebebiyle her bedene kolaylıkla uyum sağlayacak şekilde tasarlanmaktadır. İsterseniz çok zayıf olun isterseniz çok kilolu fark etmez. Her bedene uygun modeller bulunmaktadır.

Günden güne gelişmeye devam eden ülkemizde yeni ürünler piyasaya sürülmeye devam ediyor. Her sezonun moda trendlerini ve kombinlerini yazılarımızda sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Zevk ve istekleriniz doğrultusunda doğru seçimi yapmak size kalıyor.

Tepkiniz nedir?

like
6
dislike
3
love
1
funny
1
angry
0
sad
1
wow
0