Kumaş Türüne Göre Feraceler Nasıl Seçilir

“Feracede hangi kumaş tercih edilmesi gerekir?” sorusu doğal ve sentetik kumaşlar arasında değerlendirme yapmayı da mecbur kılıyor. Bu konuda ferace modelleri arasında kumaş seçimi yapmak zordur. Çünkü her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Kumaş Türüne Göre Feraceler Nasıl Seçilir

KUMAŞ TÜRÜNE GÖRE FERACELER NASIL SEÇİLİR ?

“Feracede hangi kumaş tercih edilmesi gerekir?” sorusu doğal ve sentetik kumaşlar arasında değerlendirme yapmayı da mecbur kılıyor. Bu konuda ferace modelleri arasında kumaş seçimi yapmak zordur. Çünkü her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Doğal kumaşlar cilde karşı daha özenli olmasına rağmen hassas bir yapıya sahip oldukları için kullanırken ve temizlerken çok dikkatli davranmak gerekir. Sentetik kumaşlar hem yıkama konusunda daha az zahmetlidir hem de fiyat olarak doğal kumaşlara göre ucuzdur. Fakat doğal kumaşlar, sentetik kumaşlara göre daha konforludur.

Seçim yaparken bu avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurarak kendi ihtiyaçlarınıza, beklentilerinize ve mevsimlere göre değerlendirmelisiniz.

Tüm giysilerde olduğu gibi ferace modellerinde de çeşitli kumaşlar kullanılmıştır. Bunlar;

  • Örgülü Esnek Kumaşlar
  • Keten Kumaşlar
  • Pamuklu Kumaşlar
  • Yünlü Kumaşlar
  • Çuha

Kalın Örgülü Esnek Kumaşlar: Kışlık feracelerde daha çok bu kumaş tercih edilir. Duruş ve model açısından elde edilen sonuçlar yeterince tatminkârdır. Her yaştan tesettürlü kadınların ilk tercihleri arasında gelir. Pek çok renk ve model kolaylıkla tasarlanarak satışa sunulur.

Keten: Kalın kışlık ketenlerden de üretilmekte olan feraceler, daha çok pileli modelleri üretilir. Normalden az dökümlü olsa da sık tasarım arayanların mutlaka incelemesi gereken modellerdir.

Kalın Pamuklu Kumaşlar: Bu kumaş çeşidinden yapılan feraceler, sıcak tutması için tercih edilmektedir. Yumuşak dokuya sahip pamuklu kumaşlar, feracenin modelinden uzaklaşmadan üretilmektedir.

Yünlü Kumaşlar: Kışın sert geçtiği yörelerde vazgeçilmez tercihlerden biridir. Yünlü olmasından kaynaklı sıcak tutan bir yapısı vardır.

Çuha: Genel olarak yeşil olan pamuklu bir kumaştır. Feracelerde tercihen kullanıldığı görmekteyiz. Çok sık karşılaşmasak da istek üzerine özel üretilerek modada yer edinmiş modellere rastlamak mümkündür.

Kışlık feraceler genelde soğuk iklimin hüküm sürdüğü illerde sıkça tercih edilmektedir. Kalın giyilen kıyafetlerin üzerine giyilen mantolar hareket etmeye engel olmaktadır. Bol kesim ürünler hanımların rahat etmesi için idealdir. Kışın kullanılmakta olan feraceler kalın olsa da tek tip değildir. Çeşitli model ve süslemeler geliştirilmiştir. Orta yaş ve üzeri koyu renkli sade modeller tercih etse de genç hanımlar daha geniş seçenekler aramaktadır. Daha canlı renkler ve aksesuarlar kışlık modellerde de rahatlıkla uygulanabilir. Kışlık ferace artık manto ve pardösünün yerine büyük oranda tercih edilmektedir. Rahatlık ve şıklığı bir arada bulmak mümkündür.

Tesettür Ferace Modellerinin En Trend Özellikleri Nelerdir ?

Tesettür Ferace Modellerinin En Trend Özellikleri Nelerdir

Bu sezonun öne çıkan tesettür giyim trendleri arasında yer alan ürün çeşitleri, kullanım açısından rahatlığı sağlarken aynı zamanda şık bir görünüm elde etmenize yardımcı olmaktadır. Tesettür ferace modellerinde hem şık hem de klasik modeller daima ön plana çıkmaktadır. Kapalı kadınların trend ve şık görünümünü yansıtan modeller içinde, kareli baskılar uygulanarak tasarlanan spor modeller de yer almaktadır. Beden bölgesinde kareli baskılar ve düğme detayları kullanılmış olan, uzun etek kesimine sahip modeller bu sezonun trend spor modelleridir. Etek kısmında uzun kesim ve siyah renk kullanılırken, kareli baskılarda ise kahverengi, mor, beyaz ve siyah renkleri birlikte kullanılmıştır.

Günlük Kullanımda Elbise ve Tesettür Ferace Modelleri Nelerdir ?

Günlük Kullanımda Elbise ve Tesettür Ferace Modelleri Nelerdir

Elbise yapısı ile oluşturulan ve dökümlü kumaşlar ile meydana getirilirken, ferace modelleri ise klasik ve zarif bir tarz yaratmanıza yardımcı olmaktadır. Uzun elbise modellerinde genel olarak büzgü detayları kullanılarak hareketli bir görünüm elde edilmiştir. Büzgü detayları daha çok omuzlarda ve etek bölgesinde yer alan cep bölümlerinin etrafında kullanılmaktadır. Siyah, bizon ve lacivert renkler kullanılarak tasarlanan elbiseler sayesinde zarif bir görünüm elde edilmesi amaçlanır. Tesettür feracede ise yaka kürklü ve üzerinde minimalist detaylar kullanılmıştır. Daha çok haki, bordo, mürdüm ve siyah renkleri tercih edilmektedir.

Özellikle kumaş yapısının dökümlü etek modelleri ile sağlamış olduğu uyum, gece davetlerinde de kullanıma uygun bir tarz yaratılmasını sağlamaktadır. Günlük kullanıma uygun olan modeller arasında kemerli ve kürk detaylı tesettür feraceler en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Yaka kısmı, günlük kullanıma uygun olan bir hava kazanması amacıyla farklı farklı detaylar kullanılarak tasarlanmaktadır.

Tesettür Feracelerde Bohem Tarz Modeller

Tesettür Feracelerde Bohem Tarz Modeller

Kadınların her sezon tercih ettiği tesettür ürünlerinde yeni tarz yaratmak istedikleri için yapılan kombinler doğrultusunda, moda tasarımcıları da kombinlere bakarak yeni üretilecek modeller üzerinde denemeler yapıyor.

Yeni sezonun da en çok tercih edilen detaylarından olan bohem parçalar kadınların tarzını yansıtacak tasarımlar ortaya çıkarmıştır. Saçaklara bolca yer verilen tesettür ferace modellerinde etnik desenler de yine sonbahar tesettür feracelerinde sıkça görülecek ürünler arasında yer almaktadır. Doğu desenlerinin batılı bir tarzda yansıtılması tesettür feracelerde farklı bir hava esmesini sağlıyor. Yüksek kalitede kumaşların kullanılması ve her mevsime uygun olan kumaşlara yer verilmesi kadınların dört mevsim bu feraceleri kullanmasına yardımcı olmaktadır. Sonbaharda tarzınızı yansıtan ürünler sayesinde son derece şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Tesettür Feracelerin Sunduğu Kullanım Kolaylığı

Tesettür Feracelerin Sunduğu Kullanım Kolaylığı

Feracelerin her mevsim kullanım kolaylığı ve rahat hareket edebilme imkânı vermesi birçok kadın tarafından bu ürünlerin daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Yarasa kollar ve salaş kesimler tüm ortamlar için uygun tarzlar ortaya çıkarıyor.

Birçok renk tonuna yer veren tasarımcılar, şıklık konusunda kadınlara her türlü imkânı sunduklarını görüyoruz. Değişimlere açık hanımlar için biraz daha iddialı olan renkleri günlük kullanım için insanların beğenisine sunmaya hazırlanan tasarımcılar, sonbahar kış sezonunda tesettür feracelerde güzel bir değişiklik yapmaya hazırlanıyorlar. Gerek abiye tarzı kesimler gerekse günlük kullanım için spor kesimler bu sezonda da kadınlarımız içim son derece şık tasarımlar sunacak gibi duruyor. Herkes kendi beden ölçülerinde tarz ürünleri kolaylıkla bulabilecek.

Tepkiniz nedir?

like
3
dislike
2
love
5
funny
0
angry
3
sad
2
wow
1