Nişan ve Düğünlerde Tercih Edilen Tesettür Elbiseler

Nişan ve düğünlerde tercih edilen tesettür elbiseler havanın durumuna göre değişiklik gösterir.Bu durumlarda tesettür elbise giyen bayanların birçok tercihi olmaktadır.Sizler için en çok tercih edilen tesettür elbiselerin neler olduğunu ve nasıl tercih edilmesi gerektiğini belirledik.

Nişan ve Düğünlerde Tercih Edilen Tesettür Elbiseler

Nişan ve Düğünlerde Tercih Edilen Tesettür Elbiseler

Yaz ayları yaklaşırken nişan ve düğün için hazırlıklar başladı. Peki, ne giyeceğine karar verebildin mi? Nişanda veya düğünde neler giyilir diye düşünüp nereden nasıl başlayacağını bilmiyorsan, senin işine yarayabilecek tavsiyelerimiz olacak. Organizasyon mekânından vücut tipine, nişanlığın/gelinliğin renginden kumaşına kadar doğru olan seçimi yapmanızda yardımcı olabilecek bilgileri aktaracağız.

Nişan/düğün elbisesi ya da gelinlik seçerken dikkat edilmesi gereken bazı kriterler bulunuyor. Vücut tipinizden organizasyonun yapılacağı mekâna kadar, mevsimi ve organizasyon konseptini göz önünde bulundurarak elbise seçimlerini yapabilirsiniz. Tabii ki kendi tarzını ve damat adayıyla olan uyumunu da göz ardı etmeden sana en uygun elbiseyi bulabilirsin!

Mekâna Göre Tesettür Nişanlık/Gelinlik Seçimi Nasıl Olmalı ?

Mekâna Göre Tesettür Nişanlık/Gelinlik Seçimi Nasıl Olmalı

Organizasyon, kız tarafının evinde yapılabileceği gibi, farklı bir mekânda da gerçekleştirilebilir. Müstakbel eşinizle birlikte ilk olarak organizasyon mekânına karar vermelisiniz.

Mekân tamamlandıktan sonra giyeceğiniz elbiseyi seçerken bilmeniz gereken şu ki:

Mekân olarak evden uzaklaştıkça, gecenin geç saatlerine doğru ilerledikçe etek boyu uzamalı aynı zamanda hacmi artmalı, makyaj koyulaşmalı ve topuklar yükselmelidir. Aile arasında gerçekleşen nişanlarda ne giyebilirim dersen eğer doğru seçeneğin sade elbiseler olduğunu söylemek mümkündür.

Evde yapılması planlanan nişanda giyilecek elbise, çok kabarık olmamak şartıyla, kısa abiyeler ile dantelli abiye modellerinin daha çok tercih edildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Gündüz vakti yapılacak açık hava organizasyonlarında düz kesimli şifon elbiseleri tercih edebilirsiniz. Gece, otelde ya da davet salonunda yapılacak ise kabarık elbiseleri tercih etmek daha doğru olacaktır.

Evde yapılan nişanda kıyafetim nasıl olmalı dersen, dar ve küçük alanda hareket edeceğini varsayarsak, dizinin üstünde kısa nişan elbiselerine yönelebilirsin. Önü kısa arkası uzun olan nişan elbiseleri de son zamanlarda evde yapılan nişanlarda gelin adayları tarafından tercih edilmeye başlandı.

Mevsime Göre Tesettür Nişanlık/Gelinlik Nasıl Olmalı ?

Mevsime Göre Tesettür Nişanlık/Gelinlik Nasıl Olmalı

Mekânlarda yapılacak nişan törenleri için nişan töreninin hangi mevsimde gerçekleşeceği de nişan kıyafetlerini seçerken tam anlamıyla belirleyici oluyor. Mesela; kış aylarında yapacağım nişanda ne giyebilirim diye soranlara ilk olarak uzun kollu abiye modellerini önerebiliriz. Başka bir seçenek ise pelerinli abiyeler ile kadife nişan elbiseleri, kışlık nişan elbisesi olarak gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Şifon ve tüllü tüm gelinlik/nişanlıklar ilkbahar ve yazın yapılan tüm nişan organizasyonlarında giyilebilir.

Nişan elbisesi seçerken mevsimlerin belirleyici olduğu diğer konu da elbisenin rengidir. Peki, hangi mevsimde nişan elbisesi hangi renk olmalı?

Sonbahar ve kış aylarında mor, mürdüm ve bordo gibi koyu tonlarda seçimler yapabilirsiniz. İlkbahar ve yaz için ise renkli tercihler yapabileceğiniz gibi sarı ve pembe renklerini de tercihleriniz arasında değerlendirebilirsiniz.

Nişan Konseptine Uygun Tesettür Elbise Nasıl Seçilir ?

Nişan Konseptine Uygun Tesettür Elbise Nasıl Seçilir

İster evde ister dış mekânda olsun, nişan törenleri de artık düğünler gibi belirli bir konsepte göre yapılıyor. Mevsim, kitap, film, renk, dağ, deniz, ağaçlar veya çiçekler gibi sizin için bir anlamı olan herhangi bir şeyi anlamlandırıp nişan konsepti olarak belirleyebilirsiniz. Nişan davetiyesi modelinden masa süslemesine, nişan saçınızdan kullanacağınız aksesuarlara kadar her detayı konsepte göre seçebilirsiniz. Mesela örnek verecek olursak eğer, nişanda portakal teması seçtiysen uzun, şifon kumaştan turuncu bir nişan tesettür elbisesi tercih edilebilir.

Vücut Tipine Göre Tesettür Nişanlık Seçimi Nasıl Olmalı ?

Kendine göre en güzel nişan elbiselerini araştırıp bulmuş olsan da vücuduna uygun olmayan nişanlığın sizi mutlu etmeyeceğini unutmamalısınız. Öncelikle kendi vücut yapınızı tamamen tanımalı ve kesinlikle güvendiğiniz bölgelerinizi ön plana çıkaracak tercihler yapmalısınız.

Yapılan araştırmalara göre temel olarak 4 vücut tipi bulunmaktadır. Bunları sıralayarak tek tek inceleyelim.

Elma

Armut

Dikdörtgen

Kum Saati

Vücut Tipine Göre Tesettür Nişanlık Seçimi Nasıl Olmalı

Öncelikle bu tiplerden hangisine sahip olduğunu belirlemen gerekir. Abiyeni, gelinliğini hatta günlük hayatta bile giydiğin elbiselerini vücut yapına göre seçmelisin.

Küçük göğüslere ve geniş basenlere sahip bir gelin adayıysan, balık modeller yerine A kesim uzun nişan elbiselerini tercih etmen daha doğru olabilir. Çünkü balık modelli nişanlık/gelinlikler orantılı vücut yapısıyla kendini öne çıkaran kum saati vücut yapısına sahip gelin adayları için daha uygun olacaktır.

Elma vücut tipine sahip gelin adayları için en doğru seçim, göğüslerini olduğundan küçük göstermeye yardımcı olan, üst kısmı sade nişan elbiselerini tercih edebilir.

Dikdörtgen vücut yapısına sahipsen, düz kesim elbiseler sizlere daha uygun olacaktır.

Kilolu gelin adaylarından biriysen eğer yine vücut tipini belirleyerek, büyük beden nişan elbiselerine yönelmen en doğru tercih olacaktır.

 Sizlerde en doğru tercihleri yapabilmek için önce kendinizi tanımakla başlayın. Bir insanın kendini tanıması demek nerde, nasıl ve hangi elbiseler ile mutlu olacağını bilmesi demektir. O yüzden her zaman bahsettiğimiz gibi öncelikle kendinizi bilmeli ona göre adımlarınızı atmalısınız.

Tepkiniz nedir?

like
1
dislike
2
love
0
funny
0
angry
2
sad
0
wow
1