Yazlık ve Kışlık Tesettür Ferace Modelleri

Türk giyim geleneğinin günümüze kadar taşınmış giyim tarzıdır. Çarşaftan çok daha önce giyilen dış giysilerden biridir. Ferace, Osmanlı’da kadınların yanı sıra dervişlerinde tercih ettiği kıyafetler arasındadır. Kadınların giymiş olduklarına zenane, erkeklerin ve dervişlerin ise merdane adı verilmekteydi.

Yazlık ve Kışlık Tesettür Ferace Modelleri

YAZLIK VE KIŞLIK TESETTÜR FERACE MODELLERİ

Türk giyim geleneğinin günümüze kadar taşınmış giyim tarzıdır. Çarşaftan çok daha önce giyilen dış giysilerden biridir. Ferace, Osmanlı’da kadınların yanı sıra dervişlerinde tercih ettiği kıyafetler arasındadır. Kadınların giymiş olduklarına zenane, erkeklerin ve dervişlerin ise merdane adı verilmekteydi.

Eskilerde daha çok siyah ve yeşil olarak tercih edilmekteyken şimdilerde hemen her renk kullanılmaktadır. Geniş kolları ve bedeni ile kullanım açısından oldukça rahat ettirir. Kapüşonlu olanları da mevcuttur. Geniş yakalı ve ayak bileklerine kadar uzunluğa sahip olan aynı zamanda ön kapatmak için düğme ya da fermuar kullanılır. Cepli ve cepsiz her türlü modeli bulunmaktadır. Tesettür giyimde, çarşafla manto arasında kalmış bir seçimdir. Mevsimsel olarak üretilmektedir. Rahat kullanımı olduğu için en çok tercih edilenlerden biridir. Şık tasarımlarla karşımıza çıkan birçok model vardır. Vücut hatlarını asla göstermediği için hanımlar arasında adından çokça söz ettirir.

Genel olarak fantezi ve çuha kumaşlardan üretilmektedir. Mevsimlere bağlı olarak renk ve kumaş çeşitlerine göre üretilirler.

Yazlık Ferace Modelleri

Yazlık Ferace Modelleri

Yaz mevsiminin rehaveti açısından terletmeyen, ince fakat iç göstermeyen kumaşlar tercih edilmektedir.

  • Keten
  • Atlas
  • İnce Pamuk

Esnek kumaşlar feracenin dökümlü durmasını sağlar. Siyah ve koyu renkler, yaz aylarında güneş ışınlarını soğurduğu için daha açık renkler tercih edilmelidir. Açık renkler, ışığı yansıtacağı için terlemenize de engel olacaktır. Yaz aylarında rahat kullanımları ve şıklığıyla en çok tercih edilen ürünlerin başında gelmektedir. Doğru yapılan kumaş tercihleri doğrultusunda belirleyeceğiniz kombin ile ister spora isterseniz de özel davet ve toplantılara gidebilirsiniz.

Kışlık Ferace Modelleri

Kışlık Ferace Modelleri

Daha çok manto ve pardösünün yerine tercih edilmektedir. Geniş kesimli fakat kalın kumaşlar kullanılmaktadır. Renk tercihi genellikle koyudur. Siyah, kahverengi ve koyu yeşil en çok tercih edilen renklerdir.

  • Kalın Pamuk
  • Kalın Keten
  • Çuha
  • Kaşmir
  • Yün

Soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak en güzel modellerle karşımıza çıkan ferace, her gün yenilenen tasarımlarıyla hanımlar arasında en çok tercih edilen dış giyim ürünlerinden olmuştur. Kumaşlarının kalitesinden, şıklığına kadar kusursuz bir şekilde üretilen feraceler her kesim tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Pardösüye eş değer olarak tasarlanan ve günlük olarak kullanımlarda kadınlara kolaylık imkânı tanıyan tesettür ferace modelleri benzersiz güzel ve nadide çeşitleri ile tesettür sektöründe önemli bir yere sahiptir. Birçok renk ve farklı desenlerde üretilebilen ve tasarlanabilen tesettür feraceler, tek renk seçeneği, desenli, tül detaylı kot, keten ve pamuklu kumaşlardan üretilen tarzları ile benzersiz bir görünüm kazanmaktadır. Kışlık feraceler yaldızlı süslemeli, düğme aksesuarlı, kol kısmı ya da etek uçlarından püsküllü, dantelli veya lazer kesimleri ayrıntıları ile bize sunulan, yapay deriden ile detay adı verilen modeller değişik kesimlerle model ve tasarımları vardır.

Kışlık Tesettür Ferace Kullanım Alanları

Kışlık Tesettür Ferace Kullanım Alanları

Kışlık tesettür feraceler, mevsimlere göre günlük, düğünlerde ve özel mekânlarda bulunduğunuz esnada kolaylıkla bulup, kullanabileceğiz bu rahat kıyafet olan feraceler, başka bir tesettür ürünü olan pardösüye göre çok daha narin ve ince bir kumaş yapısına sahip bir üründür. Kışlık tesettür ferace, özellikle genç kadınların tercih ettiği bel kısmından oturtmalı veya kuşaklı modelleri hem kolay kullanım imkânı sağlamakta hem de üzerinize giydiğinizde spor görünümü vererek size farklı bir zarafet katmaktadır. Öncelikle sıcak yaz aylarının eşsiz tercihi olan tesettür ferace bir dış giyim olarak, üretilen kumaşı insan vücuduna sıkıntı vermeyen, vücudu terletmeyen aynı zamanda vücut hatlarını belirginleştirmeyen benzersiz özelliğe sahip olan bu feraceler insanların sık tercih nedeni haline gelmiştir.

Tesettür Feracede Hangi Modeller Tercih Edilmektedir ?

Tesettür Feracede Hangi Modeller Tercih Edilmektedir ?

Günümüzde dar ve bol olmak üzere iki çeşit tesettür ferace mevcuttur. Bol olanlar en çok tercih edilen modellerdir. Bu tip ferace modelleri ile kadınlar hem tesettür giyimin gerekliliğini yerine getirmiş olur, hem de fazla düşündüğü kilolarını saklarlar. Vücut hatlarının belli olmasından rahatsız olan muhafazakâr kadınlar bu ürünleri tercih ederler. Dar olan modeller genel olarak genç kesimler tarafından tercih edilir. Bu yüzden günümüzde bol kesim tesettür feraceler daha çok tercih edilmektedir.

Özel Davetleriniz İçin Ferace Modelleri

Özel Davetleriniz İçin Ferace Modelleri

Her yıl daha da modernleşen görünümleriyle tesettür ferace modellerinin kullanım alanı fazlasıyla genişlemiştir. Özel davetler için tercih edilen ferace çeşitleri oldukça fazladır. Üzerinde bulunan göz alıcı detayları ve işlemeleri, özel davetlerinizde size inanılmaz bir şıklık katacaktır. Payet ve işleme gibi detayları ile ışıltılı bir görünüm elde etmenize yardımcı olan ferace modelleri, piyasadaki çeşitliliği sayesinde aradığınızı bulma konusunda asla zorluk çekmeyeceksiniz.

Tesettür ferace modellerini, özel davetleriniz için istediğiniz kombinleri oluşturarak size özgün tarz yaratabilirsiniz. Özel davetlerinizde tüm gözleri üzerinize çevirmek istiyorsanız, detayları olan tesettür ferace modelleri tam da size göre.

Tesettür Feraceler Nereden Temin Edilir?

Tesettür Feraceler Nereden Temin Edilir?

Tesettür giyim denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri İstanbul’un Fatih semtidir. Fatih bölgesinde ferace bulabileceğiniz birçok tesettür giyim mağazası bulunmaktadır. Aradığınız her modeli mağazalarda bulabilirsiniz. Günümüzde teknolojinin oldukça geliştiğini görmekteyiz. Teknolojinin gelişmesiyle beraber dijital platformlarda online satış yapan mağazalarda dilediğiniz tüm ürünleri bulabilmek mümkündür. 

Feracelerin Fiyat Aralığı

Feracelerin Fiyat Aralığı

Genel olarak 90₺ ile 600₺ arasında değişen fiyatlar mağazaya ve kumaş kalitesine göre tabii ki de değişkenlik gösterir. Online satış yapan sitelerde uygun fiyatlara ferace modellerine erişebilirsiniz. Bununla beraber özel indirim günleri yapan sitelerde normalden çok daha uygun fiyatlara bulabilme şansınız var.

Feracenin tarihi ne kadar eski olsa da günümüze kadar varlığını korumuştur. Tesettür giyimde, çarşaf ve mantonun yerine en çok tercih edilen kategori olmuştur. Günümüzde tesettür giyim satışı yapılan her mağazada kolaylıkla bulunabilmektedir. Siz de en doğru seçimler ile güzelliğinize şıklık katabilirsiniz.

Tepkiniz nedir?

like
2
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0