Günlük Kullanımda Tesettür Elbise Seçimi

Günlük kullanımda tesettür elbise seçimi nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için detaylı bir şekilde açıkladık.Tesettür sektörüne yön verirken sizlere en doğru bilgiyi de iletmeye çalışıyoruz.

Günlük Kullanımda Tesettür Elbise Seçimi

Günlük Kullanımda  Tesettür Elbise Seçimi

Günümüzde herkesin artık kendine çok iyi baktığını ve özen gösterdiğini görmek mümkün. Giyilen tüm kıyafetlere kombinler yapılmakta hatta alışveriş yapılırken alınan kıyafetler orada kombinlenerek satın alınmakta. İnsanlar kendilerini görmek istediği gibi gördükleri zaman mutlu olurlar. Bu konuda kadınlarımızın çok daha başarılı olduklarını görmekteyiz.

Giydikleri elbiselere göre çanta, takı, ayakkabı ve gözlük gibi birçok ürünle kombin oluşturabilirler. Sadece özel günler için değil, günlük kullanımlarda da farklı farklı kombinlerin yapıldığını görmek mümkün. Gelişen dünyada her gün yeni yeni üretilen ürünlerle karşılaşıyoruz. Tesettür giyim sektörü de dur durak bilmeden özen ve hassasiyetle yaptıkları çalışmalar sayesinde son dönemlerde adından çokça bahsettirdi. Her kesime hitap eden tasarımların, ünlü tasarımcılar tarafından sunulması ile birlikte tesettürlü kadınlarımız da elbise ve kıyafet çeşitliliği konusunda rahatlamış oldu. Bu sayede tesettürlü kadınlarımız her ortama uygun şık ve moda trendi elbiseler ile başarılı kombinleri daha rahat yapabiliyor.

Günlük Tesettür Elbise Modelleri

Günlük Tesettür Elbise Modelleri

Sade elbiselerin yerini alan şık ve zarif tasarımlı elbiseler günümüz tesettür giyim ürünlerine de farklı bir bakış açısı getirdi. Önceki dönemle kıyasladığımızda tamamen bambaşka bir görünüme sahip olan tesettür giyim elbiseleri özellikle genç kesimin tarzına uygun olarak tasarlanmasıyla günlük tesettür elbiseler, özel günlerde bile çok rahatlıkla tercih edilebilmektedir.

Günlük tesettür elbise modellerine şöyle bir göz attığımızda en çok tercih edilen modellerin, beli lastikli penye elbiseler olduğunu görmekteyiz. Beli lastikli penye elbiselerin gayet şık durması, kişiyi oldukça rahat hissettirmesi ve kolaylıkla kombin yapılabilmesi tesettürlü hanımlar için bu ürünü ilk tercih haline getiriyor. Tek bir parça olduğundan dolayı birkaç dakika içerisinde kombin yapılarak dışarı çıkabiliyor olmak, zamandan da tasarruf etmenize yardımcı oluyor. Aynı zamanda bel kısmında bulunan kemer ya da lastik detayı kombinlerin şıklığını gözler önüne seriyor.

Şimdi “Mevsimlere göre hangi elbiseyi seçmek doğrudur? Hangi kumaştan yapılan elbiseler yaz mevsimine uygundur? Hangi kumaştan yapılan elbise kış mevsiminde kullanılmalıdır?” gibi sorulara cevap bulalım.

Hangi Kumaştan Yapılan Tesettür Elbiseler Yaz Aylarında Günlük Kullanıma Uygundur?

Hangi Kumaştan Yapılan Tesettür Elbiseler Yaz Aylarında Günlük Kullanıma Uygundur

Yaz aylarındaki sıcaklıklar birçoğumuzu bunaltıyordur mutlaka. Günlük yaşantımızda bazı sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de o sıcaklarda yanlış giyilen kıyafetler yüzünden daha bunaltıcı olmaktadır. Doğru renkte ve doğru kumaşlarla yapılmış olan elbiseleri tercih ederek sıcaklığı bir kenara bırakıp rahat ve huzurlu günlerimize devam edebiliriz. Peki, yaz aylarında elbise tercihleri yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Bunları kısa kısa maddeler halinde inceleyelim.

Öncelikle yaz aylarında renk seçimi yaparken koyu renklerden uzak durmak gerektiğini bilmemiz gerekir. Koyu renkli elbiseler, sıcaklığı soğurarak üzerinde tutacağı için rahat etmek mümkün olmayacaktır. Açık renkli elbiseler, sıcaklığı yansıtacağı için serin kalacaktır.

Keten: Kumaş türlerinde yapılması gereken tercihlere gelecek olursak, ilk sırada keteni söylemek yanlış olmayacaktır. Keten, sıcaklığı içinde tutmayacağı için elbiseleriniz serin kalacak. Aynı zamanda dayanıklı olması, keteni yaz aylarının vazgeçilmez kumaşı yapıyor.

Pamuk: Nefes alabilir bir yapıya sahip olması sıcak havalarda kolaylıkla kullanım imkânı sağlıyor.

Şifon: Doğal olması sayesinde nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Nemi kontrol edip terleme sırasında rahatsız etmeyerek kullanım açısından rahatlık sağlar.

Hangi Tür Kumaştan Yapılan Tesettür Elbiseler Kış Aylarında Günlük Kullanıma Uygundur?

Hangi Tür Kumaştan Yapılan Tesettür Elbiseler Kış Aylarında Günlük Kullanıma Uygundur

Kış aylarında kadınlar sıkı giyinmeyi ve kombin yapmayı çok severler. Bunun sebebi ise kullandıkları kıyafetlerin kumaşlarından kaynaklıdır. Kimileri pamuk gibi olduğu için adeta sarılırlar o kıyafete. Kimileri de aşırı sıcak tuttuğu için hiç çıkarmak istemezler. Peki, elbiselere bu özellikleri katan kumaşlar nelerdir?

Kışın kullanılabilecek kumaş çeşitlerini maddeler halinde sıralayabiliriz.

  • Yün ve her türlü yün karışımlı olan kumaşlar
  • Kaşmir kumaşlar
  • Tiftik kumaşlar
  • Tüvit kumaşlar
  • Kadife kumaşlar
  • Serj kumaşlar
  • Kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş tüm kumaşlar

Bu kumaşlar kış aylarında hem sıcak tutacağı için hem de yumuşacık olması sebebiyle tercih edilmesi gereken kumaşlardır. Mesela örgü elbiselerin en güzel yanı, evinizdeki en sevdiğiniz battaniyenizle geziyormuş hissi yaratmasıdır. Elbisenizin altına giyeceğiniz kısa topuklu bir botla ve taktığınız orta büyüklükte küpelerle çok şık olabilirsiniz.

Günlük Tesettür Elbiseler İle Nasıl Kombin Yapabiliriz?

Günlük Tesettür Elbiseler İle Nasıl Kombin Yapabiliriz

Yaz aylarında tercih edeceğiniz açık renkli elbisenizin altına giyebileceğiniz spor ayakkabılar, takacağınız zarif küpelerle göz alıcı bir güzellik elde edebilirsiniz. Kış aylarında elbiselerinizin üzerine giyeceğiniz koyu renkli kaşe kabanlar, salaş atkılar ve pardösüler ile muazzam bir görünüme sahip olabilirsiniz

Bütün bu seçenekleri göz ardı etmeden yapacağınız alışverişlerde alacağınız elbiseleri, üzerinden uzun zaman geçse bile giymekten sıkılmayacaksınız belki de. Çünkü sizin üzerinizde öyle şık duracaktır ki, çevrenizdeki herkes adeta büyülenip size bu güzelliğin sırlarını soracaktır. Doğru sonuçlara ulaşmak, yapacağınız doğru tercihler ile gerçekleşecektir her zaman. O yüzden ilk olarak, aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde en doğru araştırmaları yaparak size en uygun olan seçenekleri belirleyin.

Tepkiniz nedir?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0